30 август 2016 г.

Скрапбук албум :: Лора на 4 в деня на своето Кръщение


С много вълнение споделям един скрапбук албум, над който се трудихме ден и нощ в продължение на близо две седмици (всъщност една, но усещането беше за много повече). Причината е, че искахме всичко по него да е ръчна изработка - от кориците до декорацията (с минимални изключения). Признавам се - не очаквах толкова трудно да се мисли концепцията за основата - как да са разположени разгъвките по страниците, къде и в каква посока да има джобове, каква декорация да се постави, така че да не се мачка, как да се прибират и да не увисват каскадните структури и още, и още...



Поводът за албума е двойният празник на Лори - приятелка на дъщеря ми (да, даже на три, Аля си има нейни приятелки и води свой "социален живот"). Родителите на Лора решиха да отпразнуват 4-я й рожден ден, като го съчетаят с кръщене и оттам дойде идеята за корицата.


За къде без цветя (от сатен и хартия), дантела, перлички и блясък...


Албумът е с размери 21 см х 21 см и побира около 50 снимки - формат 9 / 13 или малко по-малко на брой 10 / 15, поместени на 12 страници с разнообразни сгъвки, джобове и тайни места за бележки и послания. Със сатенена панделка се привързват кориците, така че да стои красиво затворен.


Подборът на хартии беше сравнително лесен - десени в романтичен винтидж стил, цветя, дантели, пеперуди и брокат.


Реших също, че 4 годишните, все още харесват мечета, затова и част от колекцията на Forever friends украси албума. ... и копчета, много копчета ;) Изкушавах се да шия по част от страниците, като резултатът определено заслужава да се повтори и в друг албум. Обещавам си да пробвам да мина с шевна машина и по-дебелите корици.


По някои от вътрешните страници има интересни разгъвки, които позволяват съхраняването на повече снимки.


Не липсват, разбира се, джобчета и тагове. 


... и разбира се Gorjuss <3 Независимо от възрастта, мисля, че Горджъс момиченцата радват и малки, и пораснали... поне мен много ;) Тази тук e облечена чрез техниката "paper piecing" и се роди на една от крафтърските съботи, организирани от Ем, която впрочем я направи за демонстрация.
Прозрачната пък е възможност Лора да си я "облече" с моливчета, както на нея й хареса.



Всяка страница е своеобразен джоб, в който има голям таг, на който да се залепят допълнително снимки. На малките тагчета има място за бележки...


... а в специален плик, поставихме още много етикетчета като: "Лора с мама и татко", "Лора с кръстниците", "Мили спомени", "Вече съм на 4", "Лора с баба и дядо", "В църквата", "Свето Кръщение", "Тортата" и прочие.


Много изкушаващо ми беше да направя някакъв шейкър елемент. Така се роди идеята за капак върху разгъвка: текст върху дизайнерската хартия, зашит паус и подходящо послание, което взех "назаем" от тук (надявам се авторът да няма нищо против), а помежду им много и шарени звездички, сърца и елементи.
На задната корица от вътрешната страна, приспособих и джоб за CD от празника.

А целият албум може да се види в следващото видео с "интересно" качество, защото някой си е играл с настройките на домашната камера, които, за съжаление, не проверих навреме. Дано снимките в края на клипчето донякъде компенсират, макар и да са правени извън студиото ни и при не особено подходящи условия. Приятно гледане!


Няма коментари:

Публикуване на коментар