23 март 2016 г.

Картичка за бебе Александър

Първата ми публикация (на тема картички) е посветена на много скъпа приятелка, с която ни свързват безценни моменти, общи тревоги, любов по пътешествията (и математиката), както и нерадостната съдба да споделяме еднаква професия (от която всякак се стремим да избягаме, но все още неуспешно).
Всъщност един от малкото уеб проекти, които съм стартирала и съществуват успешно (е-платформа за публикуване на годишни финансови отчети), е именно с нея, като затова често пред (не)познати я наричам "моя партньор". А тя е толкова много повече: прекрасен човек, смел авантюрист, перфектна в своята професионална област и богата на истински приятели, сред които скромно се нареждам и аз.
Причините да пиша за нея са много, разбира се, а конкретният повод е раждането на прекрасния й син Александър.
Още преди да се роди Алекс, исках да подготвя картичка за милото, така чакано с любов, събитие и да я взема със себе си във Варна.С вълнение избирах цветовете, като умишлено избягвах стандартните сини нюанси. Признавам си, не успях да избягам от любимия тюркоазен цвят.Първоначално идеята ми беше да има задължително червен цвят - любимият на проекто-мамата, но никак не ми хрумна как да го вплета в картичка за новородено момченце. (Записвам си, някой път, да се предизвикам по този начин).
Без мечета, без патета и без бебешки дрешки - само една вятърна въртележка - символ на безгрижното детство, което от сърце желая на Алекс.С тази картичка би ми се искало за първи път да взема участие в едно предизвикателство, така популярно сред скрапбук творците, а именно: Картичкофурийско предизвикателство 291 - "Честито". Повече информация за него тук: http://cardsaddicted.blogspot.bg/2016/03/291.html

С вятър в косите: Аби3 коментара: